« Creative Section

Vill du ha en balkong?

Många som bor i flerfamiljshus gillar sin balkong, som ofta brukar vara det enda sättet som de kan komma ut på och sitta och äta utomhus. Balkongen blir som ett andningshål för dem i lägenhet. Den kan man inreda på ett mysigt sätt med blommor, soffa, bord, hylla och mysiga tingestar. Här kan du få tips på hur du ska tänka kring en balkong. Tipsen kommer från http://www.byggskellefteå.se:

Fundera på detta

1. Hur stor ska den bli? Har du funderat på storlek och inglasning? Med en inglasning förlänger du säsongen för att kunna sitta utomhus. Du får regn- och snöskydd och kan därför använda balkongen på annat sätt under vinterhalvåret.

2. Vill du ha infraröd värme på balkongen? Detta fungerar särskilt bra om du har en inglasad balkong. Både med inglasningen och värmen förlänger du möjligheten att sitta på din balkong

3. Planerar du balkongen noggrant kan din balkong bli en förlängning av lägenheten, eller huset. Tänk också igenom vilket material du vill ha på balkongtaket. Många lägger på ett vitt tak, viket gör balkongen väldigt ljus. På så sätt är det möjligt att odla växter som annars kräver varmt klimat med mycket sol, som tomater och vindruvor.

Tänk på balkongens storlek

Många väljer att ta inspiration från vardagsrummet och bygga en balkong som blir en plats att umgås med nära och kära på. Om du ska bygga en mindre balkong brukar det räcka med ett litet runt bord och några mindre stolar. Hur det ska se ut är upp till den som är i färd med att bygga balkong, helt enkelt.

1 Sep 2017