« Creative Section

Vad gäller när man ska installera el?

El är något man själv inte direkt ska syssla med, i alla fall inte elinstallationer så att säga. Byta lampor och lite andra saker är helt ok, men just när det kommer till installationer av el så kan det vara bra att ta in en elinstallatör Uppsala. Det så att jobbet blir gjort på rätt sätt och på ett säkert sätt med för den delen. El kan vara farligt, särskilt om man inte har några som helst kunskaper.

Vad får man göra själv?

Som sagt, det finns vissa saker som är helt ok att göra på egen hand. Så som att byta trasig proppsäkring och återställa utlöst automatsäkring eller sätta i en ny glödlampa. Andra saker som man får göra på egen hand är byta lamphållare, montera skarvsladdar samt att man även får montera sladdströmbrytare och stickproppar. Det går också bra att byta befintlig strömbrytare med högst 16 A som är placerad i en egen kapsling eller dosa. Även om man får göra dessa saker så kan man ju känna sig osäker i det. Då är det bra att anlita en ellinstallatör i Uppsala för att göra det.

Vad är det som elinstallationsföretag eller auktoriserad elinstallatör måste göra?

Det finns arbeten du absolut inte får göra på egen hand, även om du känner dig säker eller att du kan. Det är bland annat förändringar i fasta installationer, byte av ojordat väggutag mot ett jkordat samt elinstallationer i dusch- och badrum. En elinstallatör måste även anlitas om det ska installeras golvvärme och värmekabel.

 

 

 

31 Oct 2019