« Creative Section

Skydda mot sol och insyn

Att kunna få ett svalt hem, det är ett måste under sommaren. Nu är det förvisso höst, men att investera i solskydd och annat, det går ju att göra året om. Bra solskydd finns det mycket av, läs mer här om det. Det går att använda persienner, rullgardiner, markiser och så vidare. Det går faktiskt att ha alla tre varianter. Persienner är bra då man vill sova och ha det mörkt, samt att det även kan göra det svalt i sovrummet. Samma sak med rullgardiner. Markiser, det är bra att sätta upp ute, framför fönster, så det blir skugga inne. Sedan finns det även markiser att sätta ute, som terrassmarkiser, om man vill ha en skuggig plats ute. 

Smart med en pergola

Ett alternativ till terrassmarkis, det är att sätta upp en så kallad pergola. Ofta tänker man då på en ställning för blommor, men det finns även sådana som är som slags uterum kan man säga. Med eller utan tak. Det är även de som kan byggas in, med väggar om man vill ha det. 

Hålla kylan ute

Persienner och rullgardiner är inte bara bra för att skydda sig mot solen. De gör även det svårare för kylan att tränga in i fönstren. Sedan är det även bra att ha dem som insynsskydd. Särskilt om man bor på en bottenvåning. Det finns även andra sorters insynsskydd att sätta upp om man behöver det. Som en skärm eller genom att sätta upp på fönstret direkt. 

22 Sep 2020