« Creative Section

Skapa egen evighetsbukett

Rosor och andra blommor är ju härligt att ha! Det trista med dem, det är ju att tids nog, så vissnar det. Det man kan göra då, det är att skapa egna evighetsbuketter av papper. Det finns en massa bra videos på nätet som visar hur man kan vika dem. Ett annat alternativ annars, det är rosor i box från Blossomia. De har ett stort sortiment av rosor i box. Då är det äkta blommor, med lång hållbarhet. Rosorna har genomgått en konserverings process för att hålla över ett år.

Flytande pappersblommor

Något som du kan göra, tillsammans med dina barn, det är så kallade flytande pappersblommor. Du behöver:

  • Vanligt ritpapper
  • Vaxkritor – vanliga eller oljepastell
  • Sax
  • Blyertspenna
  • Vattenskål

Rita olika blommor, spetsiga blomblad ger ”snabbare” utslagna blommor, runda blomblad ”slår ut långsammare”.

Sedan är det bara att klippa ut alla de blommor ni målat samt att vika samman dem. Vik ett blomblad i taget, in mot mitten.  Tänk på att inte vika så att blommans spetsar blir vikta, utan bara viks in mot mitten, Då har de lättast att ”slut ut” i vattnet.

Lägg blommorna i vattenskålen…vips så slår de ut! Vissa slår ut långsamt och vissa slår ut snabbare, allt beror på blombladens form, och hur många blomblad.

Dessa blommor flyter sedan i flera dagar och håller sig fina. Det är för att det är vax i kritorna som de inte sjunker ner, så det är viktigt att använda just vaxkritor att måla med!

22 Feb 2022