« Creative Section

När det börjar bli svårt att se när man pysslar

Det är när man sitter och pysslar med små saker, som man märker att synen inte är som den en gång har varit. Jag har ju i och för sig förstoringsglas, samt lampa med förstoring för vissa pyssel, men jag funderar på om det är så att jag även har behov av glasögon. Kanske man ska gå och göra en synundersökning? Det var bra länge sedan jag undersökte synen. Så det kan ju vara en god idé att boka en tid hos optikern och så, för att se om det är glasögon jag behöver.

Vart ska man köpa sina glasögon?

Jag har sett att man kan köpa glasögon på nätet. Det är ju bra, för glasögon online är troligen bra mycket billigare. Alla vill väl ha billiga glasögon tänker jag? Jag trodde förr att man var tvungen att köpa sina glasögon hos optikern som man gjorde syntestet hos. Men för ett tag sedan läste jag någon artikel om detta att så är det inte alls. Man kan köpa dem precis var man vill. Bara man har sitt så kallade synrecept. Det får man av att göra en synundersökning.

Boka in en tid

Jag ska i alla fall boka in en tid hos optikern nästa vecka för att kolla synen. Så får jag reda på om det är läsglasögon eller andra sorters glasögon jag behöver. Därefter vet jag ju om jag ska leta efter billiga glasögon på nätet. 

5 May 2019