« Creative Section

När är bästa tiden köpa hus?

Köpa ett hus innebär att du har en ganska bra ekonomi, framför allt i storstäderna runt om i vårt avlånga land. De flesta hus och fastigheterna brukar gå på mellan 4 till 12 eller 15 miljoner kronor. De flesta lägenheter brukar gå mellan 1 till 5 miljoner kronor. Därför är ett husköp bland den största privata affär vi gör, därmed är det ett stort steg att ta för de flesta av oss. Ofta brukar den längtan komma när vi har ett eller flera barn, och man vill kunna gå ut i trädgården och dricka sitt morgonkaffe.

När på året är bäst köpa hus?

Generellt är den bästa tiden att köpa hus under sommaren. Högsäsong för villaförsäljningar ligger nämligen på våren. Det är då de flesta börjar längta efter en villa och trädgård, men under sommaren har de flesta husköp gått av stapeln och att köpa under sommaren brukar innebära lägre huspriser. Det är även bra att passa på under november och december. Det är en tid på året då de flesta inte just tänker på att köpa hus. Inte heller i oktober bör man köpa hus, det är också en tidpunkt under året som värdet på hus kan stiga.

Tips på husköp

Det finns några tips om husköp. Här kommer några. Detta kan vara bra att ha i tankarna då ni tittar på hus:

  • Båda två bör ha jobb: det är lättare att köpa ett hus om man är ett hushåll med två vuxna personer och båda två har fasta inkomster.
  • Ni har råd: det hör naturligtvis ihop med ovanstående punkt. Viktigt är att ni räknar på allt som kommer med det hus ni är intresserad av. Behöver det göras någon renovering i framtiden?
  • Ha tålamod: ett husköp är förmodligen den största affären som ni kommer att genomföra. Låt er stressas in ett beslut och kasta er inte ini budgivningar på objekt som egentligen inte är intressanta. Vänta på att rätt objekt visar sig. Förlorar ni budgivningen, minns att det kommer fler hus som är till salu.
  • 1 Sep 2017