« Creative Section

Ljuvliga Provence

Ett ställe jag gärna besöker, det är Provence i Frankrike. Dock har det ju på grund av pandemin inte gått att resa på det sätt man vill. Så har njutit av produkter från compagnie de provence så länge! Provence är en historisk provins i sydöstra Frankrike mellan floden Rhône, Medelhavet och Alperna. Provence ingår i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur. Provinsen fick sitt namn för det var den första romerska provinsen utanför den italienska regionen. Mat och parfym är bland annat vad det är känt för samt sina vackra fält med lavendel!

Ställen du inte får missa i Provence

Det är inte det enklaste att peka ut ett fåtal platser, då många olika ställen i denna provins har sin charm. Att besöka små byar är ett måste och du bör inte missa Baux de Provence, som är Frankrikes vackraste by, sägs det. Här finns en ringmur, charmiga gränder, vacker kyrka samt ett trevligt museum.

Ett annat ställa du inte bör missa är så klart Marseille! Det är Frankrikes äldsta stad, samt näst störst efter Paris. Här finns det mesta du kan tänka dig. Dels stadsliv, men även vacker natur och det i alla parker runt om i staden. Museer finns det gott om med, hela 12 stycken. Missa inte att besöka kyrkan Notre-Dame-de-la-Garde.

Du bör även se till att äta av de lokala specialiteterna: Bouillabaisse (fisk soppa), pieds en paquets (får tarmarna i vitt vin och tomatsås) och navettes (kakor med apelsinblomma).

22 Sep 2021