« Creative Section

Inglasad altan förlänger utemöjligheterna

Har du suttit på en inglasad altan någon gång? Det har du säkert. Det är ett väldigt populärt sätt att förlänga utesäsongen. Både i privata hem och på restaurangerna. Vi människor behöver ju dagsljuset så väl. Samtidigt som vårt nordiska klimat inte lämpar sig för särskilt många utesittarkvällar. Då är en inglasad altan eller balkong ett sätt att kunna sitta ute från tidig vår till sen höst. Sett till hela året har vi inte haft så många sköna sommarkvällar då vi kunnat sitta ute i år. Att då bygga en inglasad altan gör att vi kan vistas utomhus under mycket längre tid.

Glasa in balkongen

Har man inte någon altan går det lika bra att glasa in balkongen. Framför allt i storstäderna kan man bygga bort buller och avgaser. Det ger möjligheterna att sitta ute och njuta av naturen på ett annat sätt. Den som klarar av lite kyla kan sitta ute och arbeta på balkongen. Med inglasningen kan man hänga upp markiser eller persienner för solskydd. Man kan till och med sova på balkongen och slipper nattliga regn. Lungorna fylls istället av syre på nätterna vilket gör det till den inglasade balkongen till ett hälsosamt sovrum.

Glasa in uteserveringen

Har du en restaurang kan det vara mödan värt att glasa in uteserveringen för gästernas ökade komfort. Istället för att ha gästerna att sitta ute bland bilavgaser och regn och rusk på uteserveringarna, kan man öka trivseln med att glasa in uteserveringen. Det är ett utmärkt knep för att få fler gäster hitta till restaurangen. Det gör att du förlänger utesäsongen till gästernas förtjusning. Läs mer på www.nextport.se.

22 Oct 2017