« Creative Section

Glöm inte mönsterskydd

Att vara kreativ innebär att man i perioder har massor av idéer som sprutar ut ur huvudet, och många av dem kan till och med bli riktiga storsäljare om man har turen på sin sida. En sak som många av oss "Uppfinnarjocke" har gemensamt är att vi är duktiga på att komma på saker, och vill gärna visa upp dem för alla så fårt vi bara kan. Baksidan med detta är att andra, mindre ärliga människor, kan stjäla ens uppfinning eller idé innan man själv haft chansen att kunna gå vidare med den. Du kan få hjälp med att skydda dina idéer hos Bjerkéns Patentbyrå som jobbar med mönsterskydd och varuskydd. Med ett skydd så slipper du snuvad på dina framtida inkomster, och ingen kan ta åt sig äran av det du har skapat. 

Kända uppfinningar

Det finns gott om exempel på uppfinningar som faktiskt uppfanns av någon annan. Vi tar en titt på 3 av de mest kända:

  • Teleskopet - Galileo Galilei eller hur? Nej, det var en holländare som uppfann den men patentansökan läckte ut och Galilei utvecklade ett eget instrument. Och blev känd för det. 
  • Penicillin - Alexander Fleming fick till och med Nobelpriset för det, men upptäckten gjorde över 30 år tidigare av en fransman vid namn Duchesne som aldrig tog patent. 
  • Telefonen - Alexander Graham Bell fick äran av att ha uppfunnit den, men faktum är att han stal idén från Antonio Meucci som inte hade råd att förnya sitt patent. Ryktena säger att Bell stal ritningarna från patentbyrån - där han också jobbade. 
1 Oct 2019