« Creative Section

Fira en säker jul och nyår

Brandsäkerhet är viktigt året om men kanske särskilt nu, under jul och nyår, då det förekommer mer levande ljus samt även en hel del elektriska ljus i form av ljusslingor, adventsstakar och annat. Se till att koppla in dina slingor på rätt sätt. Saknas rätt elinstallation, kontakta en elektriker i Lysekil. En sak du bör ha hemma, året om, det är en fungerande brandvarnare. Gärna på alla våningsplan samt i alla sovrum. Testa din brandvarnare regelbundet och byt batteri i den då och då.

Levande ljus

I december månad har många av oss en hel del levande ljus framme. Det hör ju liksom till. Se till att ha ljusstakar i material som inte kan brinna samt att du bör dekorera din adventsstake med material som inte snabbt kan fatta eld. Mossa är inte det bästa alltså! Sätt gärna upp en lapp på insidan av din ytterdörr om att släcka ljusen innan du går hemifrån!

Julbelysning

Kolla noga över så att sladdar och kontakter är hela när du tar fram dina adventsljusstakar och ditt julpynt. Det är även viktigt att se till att du använder dig av som är till för för utomhusbruk när du dekorerar ute.

Se också till att alltid ha det wattal på dina lampor som rekommenderas för ljushållaren. Köp samma sorts lampa när du behöver byta.

Använd alltid strömbrytaren eller dra ur sladden när du ska släcka ljusstaken. En lampa som bara delvis skruvas ur kan orsaka kortslutning.

22 Dec 2021