« Creative Section

Det första som möter dig är dörrmattan

Du kanske inte har tänkt på det men det första intrycket du får av någons hem är deras dörrmatta. De kan vara vackra och funktionella, eller lite humoristiska som på bilden. Det sätter en ton på hur de är som bor där och någon som välkomnar dig med en dörrmatta med ens tor katt på är förmodligen också en kattälskare till exempel. 

Vad har du själv för dörrmatta och vad säger den om dig? Personligen har jag faktiskt två dörrmattor hemma. En utanför dörren som man kan skrapa av sig den värsta lorten på och en innanför som är till för att fånga upp vatten och snö. Den på utsidan är grov och tål väder och vind. Den på insidan byter jag ut beroende på vilken årstid det är och om det är en högtid eller inte. 

Just nu är det en tomte

Eftersom julen inte är utstädad ännu så är det just en dörrmatta med jultema som möter dig om du kommer hem till mig idag. Det är en liten tomte med en jättestor luva och det står God Jul på mattan. Den byts sedan ut till en svart matta med gummiundersida för att klara vatten under vinter och vår och till sommaren lägger jag dit en färgglad och varm matta istället. 

Att byta ut sin dörrmatta lite då och då är kul och är man en skojfrisk person så kan man se till att matcha både färger och högtider på olika sätt. Våga experimentera säger jag, det är skoj! 

3 Jan 2022