« Creative Section

Dags börja tänka på julpyssel

Kreativ inredning till jul, det är alltid kul. Då att pyssla fram en del av den själv är perfekt. Jag tycker om att börja i god tid med detta. Gärna nu i november. Det är bra för då har man tid på sig att göra många olika saker. När det kommer till att pynta och göra fint inför jul, så väntar jag med det till första advent. Jag tänkte dela med mig av lite pyssel här som ni kan göra tillsammans hela familjen.

Pyssel för julen

Gör en egen snöglob
Skapa ett eget vinterlandskap i en snöglob. Det är faktiskt rätt så lätt! Ta loss locket från en glasburk. Limma en gran på insidan av glasburkens lock. Fyll glasburken med konstsnö och skruva på locket. Vill du ha ett snöfall? Fyll på med destillerat vatten och ca 1 tsk glycerin och limma sättlim kring glasburkens överkant innan du skruvar på locket.

Lykta av is

Med hjälpa av en stor plastburk, och en mindre inre form, tejp, några tyngder och kvistar av gran eller tall kan du skapa vackra islyktor. Hela beskrivningen finns här

Sedan att göra eget julpapper, det är kul tycker jag. Man kan ta naturfärgat kraftpapper och dekorera det på precis det sätt man vill!

Har du en takkrona i ditt hem? Då ska du dekorera den genom att klä de med cypress och dekorera den med röda band . Det blir så vackert och perfekt att tända upp levande ljusen dessa mörka morrnar.

 

2 Nov 2018