Sticka en halsduk

 

 

Den kreativa människan

 

Människan är mycket kreativ. Hon föds med en vilja att utvecklas och skapa; bygga och göra fint i sin omgivning. Man ser det tydligast hos barn, denna oförställda kreativitet, när de skapar saker av nästan allting. De studerar maten på sina tallrikar och målar bilder i köttfärssåsen innan de äter upp den. De bankar på kastruller för att skapa ljud och de känner sig fram i livet genom att smaka, lukta och känna på allt som kommer i deras väg. De vill hela tiden testa nya sätt att skapa på.

Vi glömmer vår kreativitet i bruset av vardagen

När vi blir äldre har vi en tendens att trycka undan, eller rent av glömma vår kreativitet i vår strävan att åstadkomma framgång. Vi förlitar oss också i allt högre grad på andra när något behöver fixas eller skapas. Vi köper våra hus, möbler och fordon liksom konsten vi hänger på våra väggar. Vi skapar själva väldigt lite med våra egna händer och de som trots allt gör det kallas hobbyhantverkare och DIY:are. 

Skapande är helande

Denna blogg tillägnas den inneboende kreativiteten som finns i oss alla. Här samlar jag tips och tricks, smarta "hacks", DIY-inspiration och inspiration som får kreativiteten att flöda i störta allmänhet. Skapande är helande, det märker man så fort man sätter igång, och det är synd att inte fler har insett detta.

Är du en av alla som vid just den här tiden på året sitter hemma om kvällarna och funderar på vad man kan hitta på för att komma loss från slösurfandets fasta grepp. Man har ingen lust att gå ut längre och man har sett färdigt alla favoritserier... Man vill göra något med sin tid och visst kan man läsa böcker, men man tar sig liksom inte för det.

Ett mycket hett tips är att börja skapa något. Egentligen funkar vad som helst, men sticka är en riktig hook. När man väl börjar och får flyt på det så är det jättesvårt att sluta. Dessutom kan man skapa något användbart samtidigt - en halsduk till exempel! I klippet får nybörjaren suveräna instruktioner på hur man kommer igång med sitt första halsduksprojekt.

10 okt 2017