Så rengör du en krånglig kristallkrona

 

 

Den kreativa människan

 

Människan är mycket kreativ. Hon föds med en vilja att utvecklas och skapa; bygga och göra fint i sin omgivning. Man ser det tydligast hos barn, denna oförställda kreativitet, när de skapar saker av nästan allting. De studerar maten på sina tallrikar och målar bilder i köttfärssåsen innan de äter upp den. De bankar på kastruller för att skapa ljud och de känner sig fram i livet genom att smaka, lukta och känna på allt som kommer i deras väg. De vill hela tiden testa nya sätt att skapa på.

Vi glömmer vår kreativitet i bruset av vardagen

När vi blir äldre har vi en tendens att trycka undan, eller rent av glömma vår kreativitet i vår strävan att åstadkomma framgång. Vi förlitar oss också i allt högre grad på andra när något behöver fixas eller skapas. Vi köper våra hus, möbler och fordon liksom konsten vi hänger på våra väggar. Vi skapar själva väldigt lite med våra egna händer och de som trots allt gör det kallas hobbyhantverkare och DIY:are. 

Skapande är helande

Denna blogg tillägnas den inneboende kreativiteten som finns i oss alla. Här samlar jag tips och tricks, smarta "hacks", DIY-inspiration och inspiration som får kreativiteten att flöda i störta allmänhet. Skapande är helande, det märker man så fort man sätter igång, och det är synd att inte fler har insett detta.

Ibland måste man rengöra en kristallkrona, även om man önskar att den höll sig ren på egen hand. Det kan kännas bökigt och det bästa vore om du slapp ta ner den. Då är det viktigt att damma av den varje vecka i så fall. Då kan du ta lite medel som du köper hos en optiker som rengör glasögon. Spraya på en dammvippa av medlet och damma av ljuskronan. Glöm inte att damma av glödlamporna också. Dammsug och våttorka och golvet efter det. Måste du ändå rengöra den ordentligt kan du göra på följande sätt.

Så gör du för att få en ren kristallkrona

  • Välj först om du ska rengöra kristallkronan då den hänger kvar eller om du ska ta ner den.
  • Lägg ett uppfällt paraply under kristallkronan.
  • Lägg ut tidningspapper eller handdukar under paraplyet.
  • Ta ner kristallkronan. Lägg ner den sakta och medsols. På det sättet kommer alla kristaller att lägga sig åt samma håll vilket underlättar rengöringsprocessen.
  • Markera varje bit och rita upp hur den satt ihop.
  • Damma av först.
  • Se till att stänga av strömmen. I och med att en kristallkrona lättast rengörs med vatten och vatten kan vara strömledande är det viktigt att stänga av strömmen.
  • Putsa kristallerna med bomullshandskar. Man kan självklart ha en vanlig bomullstrasa men det går betydligt fortare med dessa handskar.
  • Glöm inte glödlampan, rengör dem med en helt torr trasa.
  • 12 okt 2017